Veelgestelde vragen

Op deze website kun je van alles lezen over werken bij Toekomst. Maar voordat je solliciteert, wil je misschien nog iets meer over ons weten. Daarom hebben wij hieronder een aantal veel gestelde vragen voor je op een rij gezet. Over het werk, je vergoeding en de sollicitatie- en inwerkprocedure. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Het werk

Afhankelijk van je functie en de locaties waar je werkt, voer je verschillende schoonmaakwerkzaamheden uit. Dat gaat van stofzuigen, stofwissen en dweilen tot sanitair schoonmaken, onderhoud van trappenhallen, opmaken van bedden (in de hotelbranche) en andere (meer specialistische) schoonmaakwerkzaamheden. Heb je wensen of vragen over de specifieke werkzaamheden die je op een bepaald project gaat verrichten? Stel ze gerust aan de orde tijdens je sollicitatiegesprek!
Heb je nog geen diploma's voor schoonmaakwerk? Geen probleem! Wij helpen je graag op weg. Zo bieden wij je, in samenwerking met onze partners, de Basisvakopleiding Schoonmaak en eventueel specialistische vakopleidingen als Glazenwassen en Vloeronderhoud. Hierin komen alle onderdelen van het schoonmaak-vak aan bod. Zo leer je om te gaan met schoonmaakmiddelen, –materialen en ergonomisch werken. Bovendien kun je jezelf bij Toekomst steeds blijven ontwikkelen. Laat ons vooral weten wat jouw wensen hierin zijn!
Bij Toekomst gaat het niet alleen om werk. Leuk contact met je collega's vinden wij minstens zo belangrijk! Een paar keer per jaar organiseren we een feest waar je al je directe en indirecte collega’s ontmoet. Gezellig! We houden je op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen in ons bedrijf en onze sector. En we houden zo af en toe ook wel van een spontane verrassing! Benieuwd? Kom bij ons werken, dan ervaar je het vanzelf!
In de meeste gevallen wel! Dat begint bij jou zelf: wat wil je leren en wat zijn je ambities? Hoe wil je jezelf tijdens je loopbaan ontwikkelen? En hoe kunnen wij ervoor zorgen dat je tot aan je pensioen prettig kunt blijven werken? Samen kijken we wat er nodig is om jouw doelen te behalen en hoe wij daar als werkgever bij kunnen helpen. Bijvoorbeeld door het aanbieden van een training of opleiding. Of door je de kans te bieden om binnen Toekomst door te groeien naar een andere functie. Zodat je jouw werk op een gezonde én prettige manier kunt blijven uitvoeren.
Je werktijden zijn afhankelijk van het project waar je op ingezet wordt én van je eigen wensen! Graag bespreken we met jou hoeveel uur je per week wilt werken, wanneer je wilt werken en wat voor jou het beste uitkomt. Veel van onze klanten kiezen voor schoonmaak in de (vroege) ochtend- of avonduren, maar we hebben ook volop projecten waar je overdag aan de slag kunt gaan. In goed overleg met jou bekijken we waar we je kunnen plaatsen en wat je exacte werktijden worden.

Vergoeding en beloning

Alle afspraken over je salaris in de schoonmaak, zijn vastgelegd in de cao. Voor een indicatie van wat je gaat verdienen bij Toekomst, verwijzen we je daarom graag door naar deze cao. Meer informatie hierover vind je op: https://www.ras.nl/cao-schoonmaak. Naast je loon ontvang je 8% vakantietoeslag over het brutoloon dat je in een jaar hebt verdiend. In mei krijg je je vakantiegeld uitbetaald.
Ja, natuurlijk! Want bij Toekomst vinden we het belangrijk dat het goed met je gaat: nu, maar ook later! Tijdens je werk bij Toekomst, bouw je daarom pensioen op. Je betaalt hiervoor automatisch een bijdrage van je loon, zodat je na je pensioen een leuk inkomen blijft houden.
Allereerst natuurlijk door je een mooi salaris en goede voorwaarden te bieden! Maar wij houden zo af en toe ook wel van een spontane verrassing. Op die manier laten we je graag weten dat we trots zijn op alles wat we samen bereiken. Dat is meestal niet in geld uit te drukken, maar wel in waardering. Daarom ontvang je van ons regelmatig een presentje, bijvoorbeeld met kerst, de Dag van de Schoonmaker, jouw verjaardag of... zomaar! We organiseren het hele jaar door ook verschillende leuke evenementen.
In onze cao is afgesproken dat je reiskosten vanaf 60 km per dag worden vergoed. Is je reis korter, dan wordt deze in principe niet vergoed. Wel ontvang je aan het einde van het jaar een eindejaarsuitkering, ter compensatie van jouw overige reiskosten.

Solliciteren en inwerken

Wanneer je hebt gesolliciteerd, word je de volgende werkdag door één van onze medewerkers gebeld voor een telefonische kennismaking. Dat vinden wij belangrijk, want tijdens het gesprek krijgen wij al een gevoel bij jou, en jij bij ons! Vervolgens gaan we op zoek naar een leuke baan voor jou! Eentje die past bij jouw wensen en beschikbaarheid. Als dat is gelukt, nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek. Hebben we een klik, dan onderteken je jouw contract en begeleidt de projectleider je verder op de werkplek.
De belangrijkste tip die we je mee kunnen geven: wees jezelf! Zo kunnen we goed inschatten of je past bij Toekomst. Daarnaast zijn we benieuwd naar een heleboel dingen rondom je sollicitatie: waar ken je Toekomst van? Heb je ervaring in de schoonmaak, of juist niet? Wat spreekt je aan in een baan bij Toekomst? Wat zijn je ambities? Hoe zie jij de toekomst? Als je hier alvast over nadenkt voor je sollicitatiegesprek, dan kan dat je tijdens het gesprek helpen.
Je hebt bij ons altijd een 1-op-1 gesprek met één van onze medewerkers. Tijdens de telefonische kennismaking is dit een medewerker van onze afdeling Mens & Organisatie. Bij het sollicitatiegesprek, is dit de projectleider waar je ook tijdens je werk veel contact mee zult hebben. Je mag uiteraard altijd vooraf vragen wie dit is!
Jouw eerste contract is een contract voor bepaalde tijd. Tijdens de proeftijd van 1 maand kun je, als je werk niet bevalt, zonder opzegtermijn opzeggen. Dat geldt zowel voor jou als voor Toekomst. Heb je het naar je zin en gaat alles goed? Dan zetten we jouw contract na verloop van tijd om naar een vast contract.
Wanneer je jouw contract hebt ondertekend, gaan we meteen samen aan de slag. Je ontvangt van ons een welkomstpakket met informatie over werken bij Toekomst en een aantal leuke goodies. Vóór jouw eerste werkdag, bekijk je alvast een basisinstructievideo, zodat je goed voorbereid bent. Je projectleider begeleidt je verder op jouw werkplek en met vragen kun je altijd bij hem of haar terecht. Ook maak je tijdens de inwerkperiode kennis met andere collega’s bij Toekomst, zoals de directieleden. Na drie maanden vragen we je om jouw inwerkperiode te evalueren. Zo weten we wat jij belangrijk vindt en hoe we nieuwe medewerkers in de toekomst nóg beter kunnen begeleiden.


Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze medewerkers.

Stuur een email Contact via Whatsapp